Vandreture

Den danske klub i Torre del Mar

2017a

2017f

2017b

2017e

2017c

2017d

 

Det faste mødested for vandreturene er ved SUPERSOL i Torre del Mar tirsdage kl. 10:00. Vandreguider er Ulla og Axel Larsen og Hanne og Wolfgang Schiller.

Vandreturene gennemføres fra den første tirsdag i oktober og sidste tur er den sidste tirsdag i april - ingen tirsdagsture i sommervarmen.

For nye medlemmer, som evt. ikke har opdaget disse ture endnu, kan det varmt anbefales at møde op en tirsdag morgen og vandre med. Vi samles ved Supersol og kører derfra ca. ½ time, nogle gange 45 min., til et punkt som vandreguiderne har valgt. Der stiller vi så bilerne og fortsætter til fods.

Så traver vi en god times tid gennem naturskønne områder til kl. er ca. 12, hvorefter vi spiser vores medbragte mad, meget ofte på en bakketop/bjergtop med panorama udsigt.

Efter en rimelig pause, hvor der både er tid til at spise og sludre, fortsætter turen til vi når tilbage til bilerne igen. Vandre-guiderne informerer gruppen om næste stop, nemlig en lille listig bar eller en café nogenlunde i nærheden, hvor vi slutter af med en kop kaffe, et glas vin, en øl, eller lignende, alt efter eget ønske og behov.

Vi er sædvanligvis tilbage ved udgangspunktet ved 3-4 tiden, mættet af dagens synsindtryk og med mange nye billeder på nethinden. Nogle af os måske lidt trætte, de mere garvede parate til at starte turen igen, men alle med en god følelse af at have tilbragt en dag i dejligt selskab og set og oplevet en masse.

Eneste forudsætning for at deltage er et par gode travesko, rimelig god kondition og ønsket om at se og opleve Spanien, som det ser ud udenfor byerne.
Vel mødt.

De næsteVandreture
Mimreture
Mimreture
Tirsdag 21/11 Alcaucín.
Start fra klubben kl. 10:00 og opsamling ved Cepsa-tanken efter Trapiche. Herefter kører vi til Alcaucin og parkerer bilerne på ”Camino de los Colmenares” (N36.91013 – W 4.10853). Herefter vandrer vi op ad Camino de Colmenares til Mirador del Alcázar, af nogle kaldet ”Stenbukkens Vendekreds.” Turen ud og hjem er kun på ca. 4 km; men til gengæld er der nogen stigning på udturen.
Flemming er guide på turen, og han siger, at der godt kan være lidt koldt deroppe, fordi vi går på skyggesiden. Husk derfor at tage noget varmt tøj med.

Tirsdag 28/11 La Cala i retning mod Malaga.
Start fra klubben kl. 10:00 og opsamling ved La Sirena-rundkørslen i Benajarafe ca. 10:15. Derefter kører vi til La Cala del Moral og parkerer bilerne foe enden af C/ Amadeo Vives (N 36.71488 – W 4.30352). Herfra går vandreturen langs kysten til maurertårnet ud for cementfabrikken i La Araña. Jørgen er guide.

Hard core-ture
Tirsdag den 21. november     ---   Sayalonga
Vi parkerer i selve byen pg går fra parkeringspladsen godt opad igennem flot landskab med fantastiske udsigter til bjerge og kystbyer. Det er en rundtur på ca. 8,5 km.

Tirsdag den 28. november.    -     Competa
Turen går til Casa de la Mina i nationalparken ved Competa. Inden vi kører op til parken, samles vi oven over byen ved den store røde skulptur på Torrox-Competavejen. Vi parkerer et stykke inde i parken og går en frem - og tilbagetur på ca. 7 km med flotte udsigter til de omkringliggende bjerge.

yucca
geder

Video om vandreture

Søren og Birgit Sørensen har sendt os et link til en video, som de har lavet om vandreturene. Det er en flot cadeau til vandreguider, som hver tirsdag stiler op til en ny vandretur og til deltagerne. Se videoen https://www.youtube.com/watch?v=Roy2o6C4HVU
Og fra samme kilde kommer denne flotte hjemmeside med mange beskrivelser af vandreture
http://www.aerenlund.dk/andalusien/vandreture.html
Når I nu er inde på hjemmesiden, så kig lidt omkring, der er rigtig mange beskrivelser af spændende udflugter. Det er rigtig flot arbejde.